donderdag 25 april 2013

Zalmtartaar

Aan rauwe vis in sushi zijn wij Nederlanders wel gewend, maar verder dan dat komen we ook eigenlijk niet. In Luxemburg heb ik kennis gemaakt met dit heerlijke gerecht. Ik ben al meerdere recepten tegen gekomen, maar in al die recepten komt er ook gerookte zalm door. Ook heerlijk natuurlijk, maar het heeft wel een vrij specifieke en wellicht wat overheersende smaak.

Je kunt dit gerecht als voorgerecht gebruiken (neem dan een derde of de helft van de ingrediënten), maar het smaakt ook heerlijk als hoofdgerecht met frietjes en een salade. De recept voor de rundertartaar, die ook op de foto staat, volgt snel.





Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 
  • 450 gram zeer verse rauwe zalm
  • 2 fijngesnipperde sjalotjes
  • 4 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 4 eetlepels creme fraiche
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1,5 eetlepels grove mosterd
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • peper & zout

Werkwijze
Snijd de zalm in hele fijne blokjes (zoals de croutons voor in de soep). Doe alles in een kom en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de zalmtartaar in een mooie ronde/vierkante vorm door een taartring te gebruiken. Heb je geen taartring? Bekleed dan een kom met vershoudfolie en druk de tartaar goed aan voordat je de kom op een bord omdraaid.

Bon appetit!

Nicole 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!