Een simpele maar lekker taart die zeker in de smaak zal vallen bij de visite: de Bienestich!
Luchtige biscuit gevuld met slagroom en kersen.
Luchtige biscuit gevuld met slagroom en kersen.
Wat heb je nodig?
- Mix voor biscuit van FunCakes
- Eieren
- Water
- 1 potje slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 EL suiker
- 1 zakje klopfix
- 1 blikje HAK kersenvlaaivulling
- Boter om de vorm in te vetten
- Poedersuiker om te garneren
- Chocolade om te garneren
Extra
- Mixer
- Springvorm
- Bakpapier
- Taartzaag
- Spuitzak
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
De hoeveelheid mix, eieren en water hangt af van de grootte van de taart die je wilt maken. Hier kun je de juiste hoeveelheden vinden voor allerlei taartvormen. Wil je een extra hoge biscuit? Voeg dan ongeveer 1/3 extra aan ingredienten toe. Mix het beslag luchtig. Minimaal 10 minuten op de hoogste stand.
Vet een springvorm in met wat boter en leg op de bodem een stuk bakpapier en klem de rand erop. Op deze manier hoef je het papier niet eerst op maat te knippen!
Springvormen zijn over het algemeen niet hoog genoeg voor de biscuittaarten, maar dit kun je heel makkelijk oplossen door de springvorm te verhogen door een reep bakpapier vast te 'plakken' aan de beboterde zijkant.
Vul de vorm met het beslag en zet minimaal 30 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van je taart. Een taart van 26cm heeft al gauw 50 minuten nodig. Net zoals bij een cake kun je testen of de biscuit gaar is door een sateprikker in de taart te steken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de taart gaar.
Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm en haal dan voorzichtig de vorm en het bakpapier eraf. Draai de biscuit om zodat de bovenkant van je taart de onderkant wordt. Op deze manier heb je een mooie rechte bovenkant.
Laat de taart verder afkoelen op een taartrooster.
Nadat de taart is afgekoeld, deel je hem in drie delen. Dit kan met een scherp broodmes, maar een taartzaag kost ongeveer 5 euro, maar is zeker de investering waard. Je krijgt mooie rechte en gelijkmatige plakken biscuit.
Door eerst een klein sneetje aan de zijkant van je taart te maken, kun je de delen weer precies op elkaar stapelen als je hem gevuld hebt.
Neem de bodem van de taart en verdeel de kersenvlaaivulling hierover. Leg vervolgens het middelste deel van de biscuit op de bodem. Klop de slagroom stijf met de Klopfix, de vanillesuiker en de gewone suiker. Doe de slagroom in een spuitzak en verdeel over de middelste laag biscuit.
Leg vervolgens de bovenkant van de biscuit op de taart. Bestrooi de taart met poedersuiker en garneer eventueel met toefjes slagroom en chocolaatjes.
Bon Appetit!
Liefs,
Nicole
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!