woensdag 10 april 2013

Koffiemacarons met nutella



In mijn vorige blogs heb ik het al gehad over mijn Nutellareceptenboekje en het boek Patisserie! van Christophe Felder. Kookboeken kopen is al leuk, maar er iets uit maken is nog veel leuker!
Voor deze macarons heb ik me laten inspireren door een combinatie van twee recepten uit deze boeken.

Het recept voor de eiwit/amandelkoekjes, die de basis voor de macarons vormen, heb ik gehaald uit Patisserie! Het idee om de koekjes met Nutella komt uit..... ja hoe kan het ook anders uit het Nutellakookboek.


Wat heb je nodig? (voor ongeveer 35 macarons)

  • 225 gram poedersuiker
  • 125 gram amandelpoeder (je kunt ook hele amandelen heel fijn malen met een keukenmachine)
  • 100 gram eiwit (ongeveer 3 -3,5 eiwit)
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • Espressopoeder (stickje van Nescafe)
  • 300 gram Nutella

Extra
  • Mixer
  • 2 Spuitzakken
  • Bakpapier

Werkwijze
Meng de amandelpoeder met de poedersuiker. Klop in een andere kom de nauwkeurig afgewogen eiwitten stijf. Als de eiwitten bijna stijf zijn voeg je de kristalsuiker toe.

Voeg de koffiepoeder toe en spatel voorzichtig het poedersuiker/amandelmengsel door de eiwitten.

Vul een spuitzak met het mengsel en knip het puntje van de spuitzak, zodat je een mooi ronde opening hebt.
Een rond spuitmondje gebruiken, kan natuurlijk ook. Ik heb een siliconenmatje met rondjes gebruikt, maar als je dit niet hebt, kan je ook rondjes van ongeveer 4 cm op het bakpapier tekenen. Draai het papier om en leg op een bakplaat, zodat je mooie gelijke rondjes kunt spuiten. Hou hiervoor de spuitzak recht boven het bakpapier en laat de druk, naarmate je rondje de gewenste grootte heeft,  langzaam minder worden.



Zet de gespoten rondjes ongeveer 30 minuten weg, zodat het bovenste laagje een beetje kan drogen.
Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de macarons in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar. Zijn zijn perfect als de buitenkant krokant is en de binnenkant nog een beetje zacht en taai.
Draai de bakplaat halverwege de bakplaat om zodat ze mooi gelijkmatig bakken.

Laat de macarons goed afkoelen en haal ze heel voorzichtig van het bakpapier.


Vul een spuitzak met de Nutella en knip het puntje van de spuitzak. Spuit Nutella op een koekje en druk vervolgens een tweede koekje hierop.

Bewaar de macarons maximaal 3 dagen in de koelkast...... als deze chique koekjes dat tenminste redden!


Eet smakelijk!

Liefs Nicole








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!