dinsdag 23 april 2013

Pasta met asperges, rucola, ricotta en varkenshaas

Hmmm ze zijn er weer! Asperges! Afgelopen weekend heb ik een heerlijke pasta gemaakt met onder andere asperges.
Hij viel gelukkig goed in de smaak, maar helaas ben ik vergeten een foto te maken.
Lees het recept en laat je verleiden.....

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
·         300-400 gram pasta
·         1 lange varkenshaas
·         1 ui
·         2 teentjes knoflook
·         250 gram ricotta
·         125 gram champignons
·         75 gram rucola
·         500 gram asperges
·         paprikapoeder
·         75 gram geraspte kaas

Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schil de asperges en snijd ze in stukjes. Kook ze beetgaar in gezouten water.
Bewaar wat van het kookvocht om de later de saus aan te maken.

Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie. Voeg de in stukjes gesneden varkenshaas toe en kruid met peper, zout en paprikapoeder.
Als het vlees bijna gaar is voeg je de champignons toe.
Snijd de rucola fijn. Meng de rucola met de asperges, de ricotta en ongeveer 6 eetlepels van het kookvocht van de asperges tot een romig mengsel.
Doe de pasta, het ricottamengsel en het vleesmengsel in een grote pan. Doe de geraspte kaas erbij en roer alles goed door elkaar.

Bon appetit!

Nicole
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!