donderdag 2 mei 2013

Multifunctionele witte chocolade-mascarpone creme

Deze rijke, zoete creme smaakt heerlijk bij aardbeien, maar ook bij allerlei andere (rood) fruit.
Het idee voor deze creme is geboren toen ik afgelopen weekend nog iets wilde doen met een restje biscuitbodem en aardbeien.




Dit is het geworden: een laagje biscuit met witte chocolade- mascarpone creme en verse aardbeien.
De creme is heel gemakkelijk te maken en kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Hier heb ik de creme op een laag biscuit gesmeerd, maar je kunt hiervoor ook cake, bladerdeegschelpjes of een andere taartbodem gebruiken.

De creme is ook lekker als vulling in een taart of als een toef geserveerd op verse aardbeien ter vervanging van de gebruikelijke slagroom..

Wat heb je nodig?
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram witte chocolade

Werkwijze
Smelt de chocolade au bain marie. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Klop de mascarpone los in een andere kom en voeg hieraan de slagroom en de chocolade toe.
Meng alles goed door elkaar.... en klaar is de creme! Is dat makkelijk of niet?

Bon appetit!

Nicole


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!