dinsdag 7 mei 2013

Chinese hartige taart

Het makkelijke van hartige taarten en ovenschotels is dat je ze al van te voren kunt voorbereiden of alvast je keuken kunt opruimen in de tijd dat de taart in de oven staat.
Deze hartige taart stond dit weekend bij ons op het menu.


Hartige taarten zijn over het algemeen vrij rijk aan calorieen, maar met een paar simpele aanpassingen kun je zonder schuldgevoel genieten van een lekkere hartige taart.



Wat heb je nodig?
  • 5 vellen filodeeg
  • 400 gr rundergehakt
  • 400 gr chinese roerbakgroenten
  • ½ zakje bamikruiden van Conimex
  • 5 eieren
  • 200 ml melk
  • 50 gr geraspte kaas
  • Peper & zout
  • Beetje boter

Overig 
  •  Taartvorm 26 cm

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rul het gehakt en kruid met peper en zout. Voeg de roerbakgroenten toe en laat ze meebakken tot ze bijna gaar zijn.

Beboter een taartvorm en bedek de bodem met 2 a 3 plakken filodeeg. Bestrijk het filodeeg met een beetje boter. Leg de laatste twee plakken filodeeg erop. Het deeg mag aan de randenvan de taart uitsteken.
Vul de vorm met het gehaktmengsel.
Meng de bamikruiden, de eieren en de melk. Schudt dit over de taart. Klap de randen van het filodeeg terug en bestrijk ze met een beetje boter.
Strooi de geraspte kaas over de taart en laat de taart in ongeveer 30 minuten gaar worden.
De taart is gaar als het eimengsel niet meer wiebelt.

Bon appetit!

Nicole 



2 opmerkingen:

  1. Hai Nicole, deze lijkt me heerlijk! Ga ik het weekend maken. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Rowena wat leuk dat je de taart gaat proberen en dat je een berichtje achterlaat! Ben heel benieuwd of ie in de smaak valt! Groetjes Nicole

      Verwijderen

Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!