Deze heerlijke rustieke slof kwam ik tegen bij 24kitchen en is uit het programma Rudolph's Bakery. Zoals jullie weten mijn favo tv programma!
Het leuke is dat je voor dit recept geen fancy bakvormen nodig hebt, omdat het deeg vanzelf een opstaand randje gaat vormen tijdens het bakken.
Dit recept leek me heel erg lekker en dit weekend heb ik het dan eindelijk uitgeprobeerd. Ik heb wel een paar kleine aanpassingen gedaan aan het originele recept, omdat me dat beter uitkwam. Dit is het geworden....
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 1 bos groene asperges
- 300 gr. brie
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
Voor de paprikasaus:
- 3 rode paprika's
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- Scheut olijfolie
- Peper & zout
Voor de pesto:
- 75 gr rucola
- 150 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Peper & zout
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg de paprika's (heel) op een bakplaat met bakpapier en laat ze in de oven tot het velletje gaat barsten en ze zwarte plekken krijgen. Dit kan 10-20 minuten duren. Ik heb ze tussentijds wel gedraaid als ze op een zij lagen want bij mij werd met name de kant die op de bakplaat lag zwart. Laat de paprika's iets afkoelen.
Kook de asperges ongeveer 4 minuten in gezouten water en laat ze afkoelen in een kom met ijskoud water. Snijd de brie in plakken.
Voor de paprikasaus snipper je een rode ui en twee teenjes knoflook. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de afgekoelde paprika's en doe dit bij de ui en knoflook. Pureer het geheel met een scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Leg de bladerdeegvellen op elkaar en rol een flinke plak uit. Kerf met een mesje een rand in de plak bladerdeeg door een centimeter langs de rand het deeg lichtjes (dus niet door) in te snijden. Prik in het middelste gedeelte van de plak deeg gaatjes zodat dit deel niet teveel gaat rijzen.
Verdeel de paprikasaus over het midden en beleg met asperges en brie. Bestrijk de rand van het deeg met een geklutst eitje.
Bak de slof een kwartier in de oven op 200 graden.
Pureer alle ingredienten voor de pesto met de staafmixer.
Sprenkel de pesto over de asperge - brie slof net voordat je hem serveert.
Sprenkel de pesto over de asperge - brie slof net voordat je hem serveert.
Bon appetit!
Nicole
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!