dinsdag 5 februari 2013

Mmmmmmbop - Cake Pop!

Afgelopen vrijdag heb ik eindelijk mijn kadobonnen verzilverd bij SugarSweet Company in Venray.
Tevreden liep ik naar buiten met een tasje vol nieuwe taartspulletjes.
Dit weekend wilde ik natuurlijk gelijk mijn nieuwe cake popvorm van Nordic Ware uitproberen!



Het principe is simpel. Vul de onderste vorm (zonder gaatjes) met cakebeslag en zet de deksel (met gaatjes) vast. Een kwartiertje op 165˚C en voila.... de ronde cake balletjes zijn klaar!

Wat heb je nodig? (voor 36 balletjes)
1 pak cake mix
boter
eieren
melk
350 gr witte chocolade
sprinkles of geraspte kokos om te decoreren
36 lollistokjes
boter om in te vetten
bloem om de vorm te bestrooien




Extra:
Mixer
Kom
Spuitzak
Kom om chocolade te smelten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 165˚C.
Bereid het cakebeslag volgens de verpakking. Vet de vorm in met de boter en bestuif met bloem.
Vul een spuitzak met het cakebeslag, knip het puntje af en vul de onderste helft van de vorm tot de rand.
Maak de deksel vast en zet een kwartiertje in de oven.

Laat de cake pops ongeveer 5 minuten in de vorm afkoelen voordat je ze eruit haalt. Haal de deksel er voorzichtig af. Tik eventueel met het heft van een keukenmes op de vorm om de balletjes te helpen om los te komen.

Smelt de witte chocolade au bain marie of in de magnetron (na elke 30 seconden roeren!!)
Dip de lollistokjes in de chocolade en prik in een cakeballetje. Laat drogen.
Doop de cakeballetjes in de chocolade en bestrooi met sprinkles of kokosrasp.



Laat de chocolade drogen en smullen maar!!!

Liefs Nicole

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!