dinsdag 26 februari 2013

Bonbons

Hoogste tijd voor een nieuwe blog!

Ze stonden al lange tijd op mijn verlanglijstje om zelf te maken... bonbons!
Het liefst gevuld met hazelnootpraline, maar ik wist niet goed hoe ik hier aan kon komen en ik had er ook geen recept van.
Toevallig dat ik een week of twee geleden het boek Patisserie! van Christophe Felder heb gekocht.
800 pagina's vol met patisserie recepten en technieken. Je begrijpt, dit is mijn nieuwe bijbel!
In dit boek vond ik een recept om zelf hazelnootpraline te maken, maar door tijdsgebrek was dit er afgelopen weekend niet van gekomen.
Toch wilde ik graag dit weekend bonbons maken en ik had vorige week al bedacht om ze te vullen met chocoladepasta. De Nutella stond al klaar in de kast, maar toen ontdekte ik de zalige Noisette (hazelnoot) pasta van het chocolademerk Galler in Luxemburg. Alsof een engeltje op je tong piest!

Zondagochtend de stoute schoenen aangetrokken.
Eerst heb ik de melkchocolade gesmolten en in siliconenvormpjes gegoten.




Vervolgens de vormpjes omgekeerd op een rooster gezet zodat de overtollige chocolade uit de vorm kon lopen.
Nadat het chocoladekuipje een beetje was uitgehard, heb ik ze gevuld met hazelnootkrokant en pralinepasta. 
Tenslotten de bovenkant afgesmeerd met gesmolten chocolade en de chocolade hard laten worden.
Ik had er maar 8 gemaakt en ik ben blij dat ik nog een foto heb kunnen maken, voordat ze op waren!





Liefs,
Nicole

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!