Het recept voor deze heerlijke brownies heb ik van de leuke en creatieve blog gewoonmarieke.com.
Marieke laat zien dat de ingredienten in een leuke pot ook een origineel kado kunnen zijn. Ik heb ze echter gemaakt omdat ik weinig tijd had. Niks in huis en 45 minuten later zouden mijn schoonouders op de stoep staan, dus tijd voor een snel recept. Ik heb de pure chocoladestukjes vervangen door melkchocolade en de zonnebloemolie door maiskiemolie ( ik was te lui om naar de garage te lopen.....) en dat ging prima! Zorg er wel voor dat je een neutrale olie gebruikt.
Je kunt eventueel ook nog pecannoten of andere noten die je lekker vindt door het beslag mengen.
Wat heb je nodig?
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingredienten in een kom tot er een beslag ontstaat. Zorg ervoor dat alle bloem en cacoapoeder is opgenomen. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak in 20-25 minuten gaar. Af laten koelen en smullen maar!
Variatietip: bestrijk de bovenkant van de brownie met gesmolten chocolade of giet er net voor het serveren zelfgemaakte caramelsaus overheen.
Bon appetit!
Nicole
Marieke laat zien dat de ingredienten in een leuke pot ook een origineel kado kunnen zijn. Ik heb ze echter gemaakt omdat ik weinig tijd had. Niks in huis en 45 minuten later zouden mijn schoonouders op de stoep staan, dus tijd voor een snel recept. Ik heb de pure chocoladestukjes vervangen door melkchocolade en de zonnebloemolie door maiskiemolie ( ik was te lui om naar de garage te lopen.....) en dat ging prima! Zorg er wel voor dat je een neutrale olie gebruikt.
Je kunt eventueel ook nog pecannoten of andere noten die je lekker vindt door het beslag mengen.
Wat heb je nodig?
- 2/3 theelepel zout
- 150 gram bloem
- 40 gram cacaopoeder
- 135 gram witte basterdsuiker
- 135 gram bruine basterdsuiker
- 60 gram witte chocolade stukjes
- 60 gram melkchocolade stukjes
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 ml neutrale olie
- 3 eieren
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingredienten in een kom tot er een beslag ontstaat. Zorg ervoor dat alle bloem en cacoapoeder is opgenomen. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak in 20-25 minuten gaar. Af laten koelen en smullen maar!
Variatietip: bestrijk de bovenkant van de brownie met gesmolten chocolade of giet er net voor het serveren zelfgemaakte caramelsaus overheen.
Bon appetit!
Nicole
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!