woensdag 30 januari 2013

Mascarpone koffiegebak uit Rudolph's Bakery

24 Kitchen! Wat mij betreft een geweldige zender, waar je niet alleen inspiratie opdoet, maar ook een hoop kennis over de producten wordt gedeeld en waar je tips & trics leert!
Dit recept komt uit mijn favoriete programma Rudolph's Bakery van Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen en ik heb het vorige week geprobeerd.

Wauw! Wat een smaakexplosie in je mond! Maar be careful! Van dit gebak eet je maar een klein stukje, want door de mascarpone en chocolade is het vrij machtig.
Dit gebak heeft een rijke chocoladesmaak met een vleugje koffie. Hou je niet zo van chocolade, dan is dit gebak minder geschikt voor je.

Hou je wel van chocolade, dan is dit een echte aanrader om hoge ogen te gooien!
Een vrij makkelijk recept met een super professioneel resultaat!

Hier komt ie..... (foto volgt... gebak was al bijna op voordat de foto gemaakt was :-D)

Wat heb je nodig?

Voor de bodem
200 gr. boter
100 gr. suiker
1 ei
250 gr. bloem
50 gr. cacaopoeder

Voor de ganache
200 gr. pure chocolade
240 ml. slagroom
1 EL. oploskoffie /1 stickje Nescafe Espresso

Vulling
250 gr. mascarpone
100 gr. poedersuiker

Extra:
boter om in te vetten
blindbakbonen
bakvorm 35x11cm
plasticfolie
bakpapier
Spuitzak
Spuitmondje (Wilton M1)

Werkbeschrijving
1. Hak de chocolade in stukjes en doe de stukjes in een glazen kom.
Breng de slagroom aan de kook en neem deze van het vuur zodra de slagroom omhoog komt.
Schudt de warme slagroom over de chocolade. Begin niet meteen met roeren, maar geef de chocolade even de tijd om te smelten. Roer vervolgens goed door.
Laat goed afkoelen, zodat de ganache minimaal een moussedikte krijgt, zodat je er later mooie rozetten van kunt spuiten.

2. Roer de boter met de suiker glad en voeg een ei toe. Meng de bloem met de cacao en meng dit met de boter. Kneed tot een soepel deeg. Maak er een plat pakketje van en pak het in in plasticfolie. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

3.Verwarm de oven voor op 180ÂșC.

4. Maak ondertussen de vulling door de mascarpone met de poedersuiker te mengen.

5. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een lange plak die iets groter is dan de bakvorm.
Vet de bakvom in en bekleed met het deeg. Prik gaatjes in de bodem, zodat de lucht goed kan ontsnappen en je geen luchtbellen krijgt. Leg bakpapier over het deeg en verdeel de bakbonen over de bodem. Je kunt hiervoor een soort knikkers kopen bij de kookwinkels, maar dat is niet noodzakelijk. Ik gebruik gewoon een pak bruine bonen, die ik steeds bewaar en alleen gebruik om blind te bakken.
Bak de bodem in ongeveer 20 minuten gaar. Verwijder het bakpapier en zet het deeg eventueel nog een paar minuutjes in de oven als je ziet dat de bodem nog een beetje vochtig uitziet.
Laat de bodem afkoelen.

6. Vul de afgekoelde bodem met het mascarpone mengsel en spuit mooie rozetten van de ganache met behulp van de spuitzak. Bestuif de bovenkant van het gebak met cacaopoeder.

En dan..... is het tijd om te genieten van dit decadente gebak!

Eet smakelijk.

Nicole

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!