woensdag 30 januari 2013

Geboorte cupcakes

Vind jij beschuit met muisjes ook zóóó nineties?
Dan vind je hier een originele idee om je kraambezoek voor te zetten òf om de kersverse ouders mee te verrassen!





Wat heb je nodig?
Cupcakes (zelf gebakken of kant & klaar)
Fondant (wit & blauw/roze)
Muisjes van de Ruijter
250 gr Poedersuiker
2-3 EL Heet water

Extra:
Fondantroller
Uitstekers / Malletjes
Crisco (als je malletjes gebruikt)
Penseeltje
Kommetje voor de muisjes
Kommetje voor de glazuur

Werkbeschrijving
Je kunt de cupcakes natuurlijk naar eigen inzicht versieren, maar hieronder vind je hoe ik deze cupcakes versierd heb.
Zorg dat je de fondantfiguurtjes klaar hebt voordat je het glazuur aanbrengt op de cupcakes. Als de glazuur opdroogt blijft de decoratie namelijk niet meer plakken. De figuurtjes in het midden zijn gemaakt door middel van een siliconenmalletje. Dit malletje heb ik eerst ingevet met Crisco en vervolgens de fondant in het malletje gedrukt. Druk de fondant goed aan zodat alle details zometeen mooi uitkomen.
Snijd de overtollige fondant weg met bij voorkeur een plastic mesje of de achterkant van een schilmesje zodat je het malletje niet beschadigt. Leg het gevulde malletje even in de diepvries, zodat de fondant wat harder wordt.
Voor de rondjes rol je de fondant dun uit Vervolgens steek je rondjes uit met een uitsteker of bijvoorbeeld een glas. Zorg dat de fondant ongeveer een halve centimeter van de rand ligt.
Haal de figuurtjes uit de diepvries en haal ze voorzichtig uit de mal, door de mal een beetje te buigen.
Maak glazuur door de poedersuiker te mengen met het water. Is het glaszuur te dik? Voeg dan druppelsgewijs water toe. Ik het glazuur te dun, voeg wat gezeefde poedersuiker toe totdat je glazuur de juiste consistentie heeft. Als je glazuur stroop-dikte heeft, is het goed.
Versieren doe je het beste één voor één, zodat het glazuur geen kans krijgt om te drogen.
Dip de cupcake in het glazuur en leg een rondje van fondant op de cupcake. Strooi nu voorzichting boven een kom de muisjes over de nog natte randen van de cupcake.
Met een penseeltje en wat glazuur maak je je decoraties vast op het fondantrondje.

Versier je cupcakes eventeel nog met suikerpareltjes en vlaggetjes.

Veel plezier met maken!

Nicole


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!