maandag 3 juni 2013

Caramelsaus

Mmm, deze heerlijke caramelsaus kwam ik tegen op het forum van deleukstetaarten.nl en kun je heel makkelijk zelf maken. Je hebt er maar 4 ingredienten voor nodig! Wil je echter salted caramel (een aanrader!), dan voeg je op het einde nog een snufje zeezout toe.
Deze saus is lekker voor over ijs, over je cupcake topping, als cupcake vulling of gewoon op een lepeltje om zo te snoepen.



Wat heb je nodig?
  • 150 gr suiker
  • 50 ml water
  • 125 ml slagroom (beetje voorverwarmen)
  • 35 gr echte boter (meer als je de saus dikker wilt)

Werkwijze

Meng de suiker met het water in een pannetje en laat de suiker op middelhoog vuur smelten in het water.
Je moet geduldig blijven en niet roeren! Na een tijdje is de suiker opgelost en begin het mengsel te koken. Er vormen zich dan witte bubbels. Na een tijdje worden ze steeds bruiner. Als het een mooie caramelkleur heeft dan giet je voorzichtig de voorverwarmde slagroom erbij. Pas op, want dit kan behoorlijk spetteren!

Het kan gebeuren dat de suiker door de koudere slagroom weer gaat stollen. Geen paniek! Gewoon rustig blijven verwarmen tot de suiker weer smelt en dan onstaat een mooie saus. Als je een egale bruine saus hebt, dan haal je het pannetje van het vuur en roer je de boter erdoor heen.

Wacht tot de saus is afgekoeld en smullen maar!

Bon appetit,

Nicole

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je opmerkingen, vragen en suggesties achter!